Zeleninový eintopf
Z (o) 4 PL slnečnicového panenského oleja
K (t) 1ks veľkej cibul
K (t) 1ks pór, nakrájaný na kolieska cca 7 mm hrubé
K (h) 2 ks strúčiky cesnaku
Z (n) 4 ks stredne veľkých zemiakov, nakrájaných na osminky
Z (n) 2 ks veľkej mrkvy, nakrájanej na kolieska cca 7 mm hrubé
Z (o) ½ stredne veľkej buľvy zeleru, nakrájaných na kocky s hranou cca 1,2 cm
Z (t) ½ stredne veľkej tekvice Hokaido, nakrájanej na kocky s hranou cca 1,2 cm
K (t) 2ks bobkového listu
K (t) 1 ČL sušeného tymianu
K (t) 1 ČL sušeného rozmarínu
K (t) 1ČL majoránu
K (t) 1ČL rasce
K (h) 1ks malá sušená čili paprička, alebo ¼ ČL mletého čili
V (s) 1 ČL soli
D (o) 3 dcl paradajkového pyré, alebo 1 plechovka lúpaných paradajok
O (t) 2 PL mletej červenej papriky
O (o) 1l horúcej vody, alebo jemného mäsového vývaru
O (t) 8 ks ružičkového kelu
Z (o) 8 ks stredne veľkých hnedých, alebo bielych šampiňónov nakrájaných na polovičky
Z (n) 1PL kukuričnej polenty
K (h) mleté čierne korenie
V (s) soľ
Na dno rozohriateho hrnca nalejeme olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a pór. Premiešame a restujeme kým nám cibuľa a pór nezmäknú, približne 10 minút. Pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak. Premiešame a restujeme 2-3 minúty. Pridáme zemiaky, mrkvu, zeler, tekvicu. Premiešame a restujeme ďalšie 2-3 minúty. Pridáme bobkový list, tymian, rozmarín, majorán, rascu, čili papričku (môžeme vynechať), premiešame. Pridáme soľ, premiešame. Pridáme paradajkové pyré, alebo lúpané paradajky, premiešame. Do hrnca prilejeme horúcu vodu, alebo vývar, mletú červenú papriku, očistené ružičky kelu, premiešame. Pridáme polentu a šampiňóny, premiešame. Okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, premiešame. Eintopf dusíme na slabom plameni cca 1 hodinu, alebo kým nie je všetka zelenina uvarená. Na záver môžeme pridať soľ podľa potreby.
Na prípravu tohto jedla sa hodia ťažké liatinové hrnce.
Existuje mnoho možností, ako si tento recept upraviť pridaním iných druhov zeleniny, sušených húb, slaniny, alebo mäsa, rôznych druhov obilnín, napr. jačmenných krúp, rôznych byliniek a korení.